VÅR EGEN UPPFÖDNING:

Curnational
Född 2003, hingst, skimmel, 170 cm
e: Irco Mena 763 u: Curra Curra ue: Cortez 679

Curnational har ett fantastiskt temperament, god hoppteknik och kapacitet och är en riktigt snygg hingst att vila ögat på. Ett ämne för de verkligt stora uppgifterna! Curnationals stam bevisar sin kvalitet utan några tvivel. Undan vår egna uppfödning CurraCurra som tävlade i svår hoppning innan hon sattes i avel. CurraCurra har även lämnat svårklasshästarna Curtina (Feliciano) och Curastella (Rastell). Curastella tävlade med många segrar och placeringar i svår internationell hoppning med Erik van der Vleuten innan hon exporterades till USA. Curtina placerade sig i både 5- och 6-årschampionatet, hade bästa resultat av alla sjuåringar i Sverige och har idag ett flertal placeringar och vinst i svår hoppning. Morfar är Cortez, elitpremierad hingst som bidrar med Cor de la Bryère-blod och som verkligen bevisat sin förärvningsförmåga genom avkommornas representation i EM-, VM- och OS-sammanhang, i både hoppning och dressyr. Efter Irco Mena, elitpremierad hingst som tävlade svår internationell hoppning med mängder av placeringar och vinster och som visat fantastisk förvärvning med ett osedvanligt stort antal avkommor i tävlingar på hög nivå. Irco Mena har ett hoppmeriterat möderne och är efter Irco Marco, även han elitpremierad svårklasshingst och känd förärvare som fader till bland annat Feliciano och Marcoville. Irco Mena leder 2008 hoppBLUP-indexet med 158 tillsammans med sin far Irco Marco. Curnational har en m
ycket hög ridbarhet och vill alltid göra sitt bästa. Snäll i all hantering såsom klippa, sko, lasta. Startad 1,40 i sommar.

Se Curnationals video!

 

 Irco Mena 763

Irco Marco 662

Irco Polo

J. Cetsie

Ballymena Park

Ballywalter

Menelek xx

Curra Curra

Cortez 679

Cor de la Bryére

Ohlala

Curiosa

Fantom II 475

Coralli


CurnationalCurnational Curnational  


Curimena

Född 2000, sto, skimmel, 166 cm
e: Irco Mena 763 u: CurraCurra ue: Cortez 679

Våran prinsessa, ett vackert, ädelt och feminint sto som är en riktig fighter! Curimena är känslig, men tuff och orädd i alla lägen. Fantastisk hoppteknik, är rädd om sig och vill absolut inte riva. Vinst 1,40, placering 1,45 men med kapacitet för mer! Kan gå långt med en duktig och satsande ryttare, Otroligt snäll i all hantering. Curimenas stam är av yppersta hoppblod. Undan CurraCurra som tävlade i svår hoppning innan hon sattes i avel.
Morfar är Cortez, elitpremierad hingst som bidrar med Cor de la Bryère-blod och som verkligen bevisat sin förärvningsförmåga genom avkommornas representation i EM-, VM- och OS-sammanhang, i både hoppning och dressyr. Efter Irco Mena, elitpremierad hingst som tävlade svår internationell hoppning med mängder av placeringar och vinster och som visat fantastisk förvärvning med ett osedvanligt stort antal avkommor i tävlingar på hög nivå. Irco Mena har ett hoppmeriterat möderne och är efter Irco Marco, även han elitpremierad svårklasshingst och känd förärvare som fader till bland annat Feliciano och Marcoville. Irco Mena leder 2008 hoppBLUP-indexet med 158 tillsammans med sin far Irco Marco. Curimena har samma mor som svårklasshästarna Curtina (Feliciano) och Curastella (Rastell). Curastella tävlade med många segrar och placeringar i svår internationell hoppning med Erik van der Vleuten innan hon exporterades till USA. Curtina placerade sig i både 5- och 6-årschampionatet, hade bästa resultat av alla sjuåringar i Sverige och har idag ett flertal placeringar och vinst i svår hoppning. Curimena är helsyskon med Currescutt och Curnational.

Se Curimenas video!

 

 Irco Mena 763

Irco Marco 662

Irco Polo

J. Cetsie

Ballymena Park

Ballywalter

Menelek xx

Curra Curra

Cortez 679

Cor de la Bryère

Ohlala

Curiosa

Fantom II 475

Coralli


 Curimena CurimenaCurimena CurimenaCurimena CurimenaCurimena


Curtina
Född 1998, sto, brun, 170 cm
e: Feliciano 823 u: CurraCurra ue: Cortez 679

Vår underbara diva med både skinn på näsan och ett hjärta av guld. Placerad i finalen i Breeders Trophy för 5-åringar och 6-åringar, placerad i finalen i Scandinavian Open för 5-åringar, var Sveriges i särklass vinstrikaste 7-åring. Tävlat internationell 1,60-hoppning, startat SM, ett flertal placeringar och vinst i 1,50-hoppning. Har ett hoppindex på 151. Undan CurraCurra som tävlade svår hoppning innan hon sattes i avel och som även lämnat Curastella (Rastell) som även hon tävlat internationell svår hoppning. Efter den elitpremierade Feliciano 823, med ett flertal vinster och placeringar i internationell svår hoppning samt deltagande i både OS, VM och EM samt vinst i Världscupen.
Morfar är elitpremierade Cortez som leder tillbaka till Cor de la Bryère och som verkligen bevisat sin nedärvningsförmåga genom avkommornas representation i EM-, VM- och OS-sammanhang, i både hoppning och dressyr.

Se Curtinas video!

 

 Feliciano 823

Irco Marco 662

Irco Polo

J Cetsie

Felicia

Utrillo 432

Valencia

Curra Curra

Cortez 679

Cor de la Bryére

Ohlala

Curiosa

Fantom II 475

Coralli

Curtina Curtina Curtina


Curacruz
Född 2004, sto, skimmel
e: Santa Cruz 1043 u: CurraCurra ue: Cortez

Ett vackert sto som är sen i utbildningen då hon verkat som avelssto. Lite ädlare modell, tre mycket goda gångarter och fint steg. Vi ser fram emot att få matcha henne utbildningsmässigt i framtiden. CuraCruz har det bästa av hoppblod, moder är vår egna uppfödning CurraCurra, tävlad i svår hoppning innan hon sattes i avel. Morfar är Cortez som knappast behöver någon närmare presentation som fadershingst för svårklasshästar. Fader är Santa Cruz, bruksprovsvinnare i hoppning 2003 och tvåa i finalen för sexåringar i Scandinavian Open i Falsterbo 2005. Farfar är Corlando, tidigare Corland, vilken vann sitt bruksprov och har erövrat otaliga placeringar i internationell svår hoppning samt blivit tvåa i Sires of the World i Lanaken. Curacruz har även Ramiro, Landgraf I och Nimmerdor i sin härstamning, samt Cor de la Bryère-blod både på mödernet och fadernet. Curacruz har mycket god hoppteknik, bär sig på ett enkelt sätt och har ett och modigt och tufft psyke som passar för de större klasserna.

 Santa Cruz 1043

Corlando

Cor de la Bryère

Thyra

Lady Ubertina H

Ramiro

Guberlina

Curra Curra

Cortez 679

Cor de la Bryére

Ohlala

Curiosa

Fantom II

Coralli


Curacruz CuracruzCuracruz

Curtitut
Född 2005, sto, mörkbrun
e: Lasandos 922 u: Curragömma ue: Quite Easy

Mycket spännande prestationsblod, Landlord-Landgraf och Caletto I-Cor de la Bryére på fädernet kombinerat med Quidam de Revel- Jalisco B och Irco Marco på mödernet. Undan Curragömma som fick Curtitut innan sin tävlingskarriär och hittills startat 1,30-klasser. Mormor tävlade i 1,35-klasser innan hon skadades och sattes i avel, mormorsfar Curir  tävlade i svår hoppning och puissance. Pga skada kan hon inte bli tävlingshäst utan endast verka i avel el gå som promenadhäst. Är inte triangelmärkt. Fin modell på häst, trevliga gångarter, trevlig karaktär. Mkt trevlig och sällskaplig, jättefin mamma! Vi har flera avkommor på henne som alla nedärver mycket god typ och blir supersnygga samt har en mycket god hoppförmåga. Är dräktig och ska föla våren 2010.

 Lasandos 922

Landlord 849

Landgraf I

Girane

Winnipeg III 

Caletto I

Marotte

Curragömma

Quite Easy 958

Quidam de Revel

Birte II

Curira

Curir

Doduschka

Curtitut Curtitut '

Roxibori
Född 2005, sto, brun
e: Akribori 1053 u: Roxanne ue: Mio d´Baugy

Mycket trevligt sto med fantastiskt temperament! Mkt cool och klok, har haft föl 2008, är en supermamma. Rids regelbundet, hoppad på många olika hindertyper, tränar på banor runt 1 m, deltagit ett antal träningstävlingar och ska starta i vår. Jättesnäll i skogen, otroligt bussig i hoppningen, en riktig klippa. Modern tävlad 1,35-klasser innan hon sattes i avel. e: Akribori m utmärkt stam och som gjort sig känd som både hopp- och dressyrförärvare, på mödernet återfinns Mio d´Baugy int. GP dressyr, Sheyenne de Baugy int. GP hoppning samt Saygon. Blir en mkt trevlig ridhäst, har fint steg. Ett verkligt fynd för dig som söker en schyst, okomplicerad häst med fantastisk karaktär! Exportröntgad ua.

Akribori 1053

Acord II

Ahorn Z

Ribecka

E-Laboe

Lavall I

Carriere

Roxanne

Mio D'Baugy

Sheyenne de Baugy

Cherry

Jewel

Saygon

Tinka

Se videoklipp på Roxibori!

 

Roxibori


Aldenalyx
Född 2008, sto, brun
e: Cartier u: Poison ue: For Feeling


Lyx stam kombinerar intressant blod, efter Cartier som leder tillbaka till Contender, Capitol och Landgraf. En mycket trevlig individ.

Cartier 1148

Contender

Calypso II

Gofine

Cestion

Capitol I

Westion

Poison

For Feeling 1069 For Pleasure
Mien Droom
La Quita B Quito de Baussy
Zaita

Lyx Aldenalyx

Curox
Född 2008, sto, brun
e: Currescutt u: Roxanne ue: Mio d'Baugy

Efter Currescutt som bidrar med bästa hoppblod, Irco Mena – Cortez – Cor de la Bryére, har tävlat i 1,45-hoppning än så länge i sin karriär. Han var placerad i finalen i Falsterbo för sexåringar. Farmor tävlade i svår hoppning och farmorsmor är ELIT-premierad. Undan Roxanne som tävlade 1,35-hoppning innan hon sattes i avel. På mödernet återfinns Mio D'Baugy int.GP-dressyr och Sheyenne de Baugy int. GP-hoppning, men även Saygon. Curox har ett mycket trevligt temperament och fina rörelser. En mycket lovande unghäst som väntar på rätt matchning.

Currescutt

Irco Mena 763

Irco Marco 662

Ballymena Park
Curra Curra Cortez 679
Curiosa

Roxanne

Mio D'Baugy

Sheyenne de Baugy

Cherry

Jewel

Saygon

Tinka

Curox och Roxanne Curox

Curastar
Född 2008, sto, mörkbrun
e: Careful 1112 u: Curacruz ue: Santa Cruz


Vackert sto med mycket spännande stam. Väldigt framåt och personlig, en stark individ i flocken, fint steg, har otroligt lätt för sig. Vi ser fram emot att fortsätta utbilda henne.

 Careful 1112

Contender

Calypso II

Gofine

Gesandte

Veritas x

Gesche

Curacruz

Santa Cruz 1043

Corlando

Lady Ubertina H

Curra Curra

Cortez 679

Curiosa

Curastar Curastar

Curastar vår 2010

Curbinascutt
Född 2008, sto, brun
e: Currescutt u: Columbina ue: Columbus 794 xx


Efter Currescutt, som hittills startat svår hoppning, deltagit i unghäst-VM och var placerad i finalen i Falsterbo för sexåringar. På fädernet återfinns hoppblod av bästa stam med elithingstarna Irco Mena - Irco Marco - Cortez. Svårklasshästar i alla led, både far, farfar, farfarsfar, farmor. Farmor har även hittills lämnat fem avkommor i svår klass.

Currescutt

Irco Mena 763

Irco Marco 662

Thyra

Curra Curra

Cortez 679

Curiosa

Columbina

Columbus 794 xx Priamos xx
Costa Brava xx
Contiki Bordeaux 502
Conette

Columbina och Curbinascutt

Curscuttison
Född 2008, hingst, brun
e: Currescutt u: Matacha ue: Matador II

Curscuttison är en otroligt mysig hingst med prestationsstam i båda led. Efter Currescutt, som hittills startat svår hoppning, deltagit i unghäst-VM och var placerad i finalen i Falsterbo för sexåringar. På fädernet återfinns hoppblod av bästa stam med elithingstarna Irco Mena - Irco Marco - Cortez. Svårklasshästar i alla led, både far, farfar, farfarsfar, farmor. Mormorsmor ELIT-premierad och farmor har hittills lämnat fem avkommor i svår klass. Morfar är Matador II som plac sig 5:a OS Seoul, silver VM i Stockholm 1990, segrare i Word Cup dressyr 1991. Morfarsfar är den berömde danske hingsten May Sherif. Mormorsfar är ELIT-premierade Maraton int. svår hoppning. Curscuttison har väldigt lätt för sig, ett mycket trevligt steg och visat god hoppteknik vid löshoppning. Han älskar att hoppa! En unghäst för dig som söker ett ämne att utbilda själv. Kan levereras som valack på begäran.

 Currescutt

Irco Mena 763

Irco Marco 662

Thyra

Curra Curra

Cortex 679

Curiosa

Matacha

Matador II May Sherif
Susan Bakkely
Chatelaine Maraton 600
Choice

 

Curtigre
Född 2008, hingst, brun
e: Corlensky G 1101 u: Curtitut ue:Lasandos 922

Curtigre är en av våra absolut favoriter! Har otrolig karaktär och personlighet, supersnygg modell, spänstig och modig med mycket fina gångarter som han gärna visar upp. Har superenkelt för sig i löshoppningen. I Curtigres ådror flyter hoppblod av yttersta klass!

 Corlensky G 1101

Cornet Obolensky

Clinton

Rabanna

 A´pershing

Arpeggio

 Pershing

Curtitut

Lasandos 922

Landlord 849

Winnipeg III 

Curragömma

Quite Easy 958

Curira

Curtituts fol

Curtigre maj 2010

Currior
Född 2008, hingst, brun
e: Currescutt u: Curira ue:Curir

Här finner du vår egen uppfödning i dubbla led. Curiors stam andas prestationshoppblod. Efter Currescutt, Irco Mena – Cortez – Cor de la Bryére, har startat svår hoppning, deltagit i unghäst-VM och plac 6-årsfinal i Falsterbo än så länge i sin karriär. Farmor tävlade i svår hoppning och har hittills lämnat fem avkommor i svår klass och ytterligare som hittills tävlat medelsvår hoppning. Farmorsmor är ELIT-premierad. Undan Curira som tävlade i 1,35-klasser innan hon sattes i avel. Morfar tävlade i svår hoppning och puissance. Både Irco Mena och hans far Irco Marco är ELIT-premierade svårklasshingstar. Curior är en mycket trevlig individ som har stor fallenhet för hoppning. Han är rädd om sig, hoppar smidigt och mjukt med god teknik samt har en fantastisk inställning till hinder. Han söker dig som vill ha en unghäst att utbilda själv, både för träning och tävling. Kan levereras som valack på begäran.

 Currescutt

Irco Mena 763

Irco Marco 662

Ballymena Park

Curra Curra

Cortez 679

Curiosa

Curira

Curir Irco Marco 662
Curiosa
Doduschka  
 

Curior som fölunge

Curior 20091002

Curaheart
Född 2009, sto, brun
e: Heartbeat u:Curacruz ue: Santa Cruz

Född 2009-03-16.

Curaheart

Le Cruizer
Född 2009, hingst, brun
e: Callahan u:La Cruz ue: Santa Cruz

Född 2009-04-10. Vår prins med den fantastiskt mysiga och nyfikna inställningen. En riktig kelgris, modig och supertrevlig.

Le Qruizer Le Qruizer

Currascuttesnurra
Född 2009, sto, brun
e: Currescutt u:Matacha ue: Matador II

Född 2009-04-20.

Currascuttesnurra 2009

Le Quipire
Född 2009, hingst, brun
e: Empire u: La Quita B ue: Quito de Baussy

Född 2009-06-04.

Curescape
Född 2010, hingst, mörkbrun
e: Nintender u:Curtitut ue: Lasandos