Lite om René Flück:

Namn:
René Flück, ägare Södertörn Ryttarcenter, tränare, tävlingsryttare.

Gör:
Äger, ansvarar för, samt samordnar verksamheten på Södertörn Ryttarcenter. Hoppträning då jag hinner.

Bor:
Villa på Södertörn Ryttarcenter med 2 hundar och ca. 30 st. hästar.

Utbildning:
Hovslagare, ridinstruktör, A-banbyggare, tränat och utbildats för många internationella och nationella ryttare/tränare som t.ex. Nelson Pessoa, Herman Schridde, Franke Slothaak, David Broome, HH Brinkman, Berd Witfang, Karsten Huck, Hugo Simon, Jana Wannius, KG Svensson, m.fl.

Meriter:
Tävlar svår hoppning både nationellt och internationellt sedan början av 70-talet, med ett stort antal segrar och placeringar på en mängd olika hästar. Bland mycket annat: Sveriges vinstrikaste ekipage 1985 och 1986 med bästa hästen Roeland, seger i huvudklassen Helsinki Horse Show, 3:a Drammens Gran Prix. Tävlat SM i fältttävlan. Tränar ryttare upp till svår klass.

Egna hästar:
Ca 30 st tävlingshästar, unghästar och avelsston. Nägra är försäljningshästar, några är för uthyrning.

Kort historia:
Började rida som 9-åring. Fick första egna hästen då jag var 15 år, Otrillo som då var en vild oinriden 3-åring. Ett år senare startade vi vår första tävling som vi vann. Några år senare och ett antal segrar och placeringar senare blev jag med Otrillo 3:a i svår 160-hopping. När jag stod vid valet att utbilda mig till veterinär (9 år och inte ha tid att tävla så mycket eller hovslagare (6 mån och fortsätta att tävla intensivt) var valet inte svårt - jag är inte veterinär nu. Passade också på att utbilda mig till ridinstruktör. 1974 flyttade jag till Södertörn Ryttarcenter (Söderängstorp) som då bestod av en lada och ett litet kostall som snabbt byggdes om till häststall. Resten av tiden fram till nu har jag ägnat åt att bygga upp Södertörn Ryttarcenter till vad det är idag samt att tävla så mycket som möjligt. Inget av detta hade varit möjligt utan mina välvilligt inställda, hårt arbetande och sponsrande föräldrar.

Övriga intressen:
Utförsåkning, resor, skärgård, segling och båtar.
Södertörn Ryttarcenter, Box 6, 147 07 GRÖDINGE
Telefax: 08-530 420 20

René Flück: 070-544 21 31
E-post:
rene@ryttarcenter.com